Zoeken
Kies uw taal

Aanvragen herhaalrecepten

Voor herhaalrecepten kunt u bellen naar het praktijknummer (0113) 21 50 03.
U kiest dan voor optie 2. De receptenlijn is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. U krijgt dan een bandje dat u in kunt spreken. Ook is het mogelijk om op werkdagen tussen 08.00 en 10.30 uur via de assistente een herhaalrecept aan te vragen.

De recepten die u op werkdagen voor 10.30 uur heeft aangevraagd worden dezelfde dag verwerkt. De recepten worden elektronisch verzonden naar de apotheek waar u bent ingeschreven. U kunt de medicijnen daar de volgende werkdag na 16.00 uur ophalen.

De medicijnen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven kunt u direct bij de apotheek ophalen.

Indien u zelf niet naar de apotheek kunt gaan en er niemand is die dit voor u kan doen bestaat er de mogelijkheid om de medicijnen thuis te laten bezorgen. Houdt u er wel rekening mee dat dit pas de eerstvolgende werkdag na de receptaanvraag gebeurt.

Als de praktijk wegens vakantie gesloten is, dient herhaalmedicatie bij één van de waarnemende huisartsen te worden aangevraagd.

Bij langdurig gebruik van geneesmiddelen is het verstandig regelmatig op controle te komen. De assistente kan u vragen eerst een afspraak te maken, alvorens een herhaalrecept wordt uitgeschreven.

Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.